De wereld rond in 1 middag en dat in Nispen

Zondag 17 juli staat het Openluchttheater Nispen wederom centraal tijdens de Exotische Markt die door enthousiaste vrijwilligers voor de 6e keer georganiseerd wordt.

Het Openluchttheater en de Foyer (de mozaïek-/achterzijde van het theater) zullen doorlopend van 12 tot 18 uur podia zijn voor gevarieerde dans en muziek met klanken en melodieën vanuit alle windstreken.

Rondom het Openluchttheater zijn tal van mooie kramen te bezoeken, met producten van over de hele wereld.

Richard Raaphorst

Richard Raaphorst zal vanuit zijn muziekschool Kokopelli, gevestigd in Oudenbosch, met leerlingen de markt om 12 uur openen. Kom genieten van de hele bijzonder instrumenten die hij bij heeft en de prachtige muziek die zij ten gehore zullen brengen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een strumstick, native flute, gitaar en didgeridoo?

Bomba Naranja

Bomba Naranja neemt het stokje in de Foyer over en staat garant voor liedjes van over de hele wereld. Hierna kunt u zich laten meenemen in het bijzondere gebeuren van Notoire Fanfare: is het Klezmer, Theater, Mondiaal? Zij zijn het allemaal; dus kom het zelf beleven!

Agnieszka Dolman

Agnieszka Dolman danst van kinds af aan al met erg veel plezier en Zumba is helemaal haar passie. Dit brengt ze dan ook vol enthousiasme over op andere mensen, wellicht ook aan u?

Vamos! En Ritmo Rosario

Vamos! En Ritmo Rosario zullen u met gitaren, zang en Flamenco meevoeren naar Spaanse sferen terwijl Tam Tam Fola d’Afrique met West Afrikaanse percussie u als vanzelf meeneemt naar de Afrikaanse savanne of steppe.

Toss & Tammo

Toss & Tammo sluiten het programma af en zijn beslist ook de moeite waard. Met Tammo Heikens, Toss Levy, en Eba Zaphira waant u zich even in het verre India. Tammo speelt Sitar en Toss speelt op Tabla. Eba Zaphira laat hierbij Oriëntaalse dansen zien.

Markt

De kramen op de markt zijn heel bewust gekozen, een aantal vertegenwoordigen een goed doel, zoals You & Me for Gambia, SOSSAH, Kenya Project, Amnesty International, de Wereldwinkel, andere kleine zelfstandigen verkopen kleurrijke en gevarieerde producten vanuit verre streken.

Denkt u hierbij aan Beelden uit Bali, sieraden, edelstenen, kleding uit Afrika of Zuid-Amerika, maar ook aan koffie en geneeskrachtige kruiden. Roberto Lopez doet op zijn weg naar Frankrijk ook Nispen aan; met zijn zelfgemaakte instrumenten, sierraden en kleding bent u als vanzelf even in Mexico.

Alice Kelder zal als Vuurvogel aanwezig zijn in de groene Tipi, zij werkt gewoonlijk met soundhealing waarbij ze klank en natuur inzet als medicijn. Tijdens de markt zal ze 3 x een gratis kennismakingssessie verzorgen voor geïnteresseerden. Aanmelden kan op de dag zelf.

Aan de inwendige mens is ook gedacht, eten uit Suriname, Gambia, Vietnamese loempia’s, ijs: eigenlijk is het teveel om op te noemen: vandaar deze oproep: kom u zelf in Nispen onderdompelen in de wereld van de Exotische Markt en kom het zelf beluisteren -kijken en beleven: u bent van harte welkom!

Exotische markt
Exotische markt
Exotische markt
Exotische markt
Exotische markt