Nispen Inspireert! Spiegel van de tijd

Onder de naam Nispen Inspireert! organiseert Stichting Cultureel Nispen in samenwerking met meerdere Nispense organisaties op 7, 10-11 en 17-18 september een nieuwe editie van dit cultureel evenement. Deze keer met als thema: Spiegel van de tijd.

Over het thema Spiegel van de tijd

In de dorpskern van Nispen staat al eeuwenlang een kerk. De plek waar parochianen samen komen om momenten van vreugde en verdriet met elkaar te delen. Het huidige gebouw werd in 1931 in gebruik genomen. Een nieuwe en grotere kerk voor de parochie in een tijd waarin het ´rijke roomse leven´ een onlosmakelijk onderdeel vormde van de dorpsgemeenschap. Zo´n 90 jaar later staat het kerkgebouw aan de vooravond van een transformatie. Niet langer enkel als plaats van samenkomst om het geloof te belijden maar ook als een multifunctioneel centrum voor organisaties en inwoners. De nieuwe centrale locatie voor het houden van uiteenlopende verenigingsactiviteiten, bijeenkomsten en om verbindingen te leggen en te bevorderen tussen de bewoners van Nispen. Vanwege deze veranderende bestemming van het gebouw, die ook als een metafoor voor veel andere veranderingen in de afgelopen decennia gezien kan worden, hebben we voor de zesde editie van Nispen Inspireert! gekozen voor het thema Spiegel van de tijd.

Kunstexpositie

Het hart van alle activiteiten vormt de expositie in de H. Maria Hemelvaartkerk. Evenals de voorgaande keren zijn ook nu weer alle inwoners van Nispen en oud-Nispenaren die kunstzinnig bezig zijn, uitgenodigd om hun kunstobjecten in de dorpskerk te exposeren. Een aantal daarvan is zelfs speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd. Ook de leerlingen van basisschool De Linde leveren een aandeel in deze expositie. Zij hebben tijdens hun creatieve lessen objecten gemaakt die een relatie hebben met het thema en op deze tentoonstelling te zien zijn.

Het programma

In samenwerking met diverse Nispense organisaties worden ook andere activiteiten georganiseerd. Er vinden optredens plaats en er wordt een kunstmarkt georganiseerd. Het gehele programma van Nispen Inspireert! en actuele informatie over alle activiteiten, de artiesten en tijdstippen van optreden is te vinden op de speciale website ni2022.cultureelnispen.nl. Of download het programmaoverzicht in pdf.

Lad'Sing

Om 11 uur zal Lad’sing starten, deze vijfkoppige zanggroep uit Roosendaal is ruim zeven jaar geleden ontstaan uit een vriendengroep die samen bij een koor zongen. Deze Roosendaalse “boyband” bestaat uit: Peter Schellingerhout, Erwin Brouwers, Stephan Verschuur, Hans Brandt en Dion van de Luijtgaarden. Laatstgenoemde is de muzikaal leider van de groep. Lad’sing heeft een breed repertoire aan nummers variërend van jazz, pop, rock en a capella-nummers welke dan vaak meerstemmig worden gebracht. Zingen in het Engels, Frans, Italiaans maar zeker ook in het Nederlands. 

Lad'Sing
Nispen Insipeert! 2022