Exotische Markt 2023

Exotische Markt zondag 9 juli 2023 In en om het Openluchttheater van Nispen Met een interactieve workshopmiddag op zaterdag 8 juli

Zondag 9 juli vindt de Exotische Markt voor de 7e keer plaats in Nispen. In het theater kunt u van 12 tot 18 uur komen genieten van Dans en Muziek uit verschillende windstreken. De kleurrijke markt eromheen zal voornamelijk bestaan uit goede doelen en mooie producten van meestal ver over de grens. Zo kunt u edelstenen komen bekijken, veel Afrikaanse snuisterijen bewonderen en/of aanschaffen en zal de Wereldwinkel, de Heeltuin, Amnesty International, SOSSAH, You and me for Gambia, de Missie Naai Kring uit Nispen en Destiny School in Tanzania present zijn. Aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht; er zullen kraampjes aanwezig zijn met heerlijk eten uit o.a. Suriname, Vietnam, Polen, Oekraïne en IJs van Frezzo uit Breda. De muziek in het theater zal doorlopend verzorgd worden door verschillende gezelschappen.

Zo kunt u om 12 uur al genieten van Souvenir d’Afrique, deze vriendengroep (uit Essen en omgeving) met bijzondere niet alledaagse instrumenten neemt u graag mee in relaxte en Afrikaanse sferen. Nexus Tribal gaat 2 x voor u dansen; is het buikdans of flamenco waar u naar kijkt of toch meer Indiase folklore: de dames van Nexus Tribal vlechten het op Noord Afrikaanse muziek allemaal in elkaar. Som do Sol bestaat uit het duo Ivo Stuivenberg en Maartje Rikhof, Alias Ivo & Martie en zijn het best te omschrijven als 2 muzikale wereldreizigers. Beiden hebben ze gemusiceerd voor het Koninklijk huis en draaien ze hun hand niet om voor klanken en ritmes uit Cuba, Brazilië en onder meer Frankrijk.

Jeremy Oliver is sing- en songwriter, geboren in Zambia en tegenwoordig woonachtig in Nederland. Met zijn prachtige stem gooide hij hoge ogen tijdens The Voice of South Africa in 2016. Aboubacar Soumah uit Guinee, tegenwoordig woonachtig in West-Brabant, komt met One Revolution & Friends de enige echte Reggae en tropische vibes naar het Openluchttheater brengen. En bij dit alles gaat Sol y Luna in Nispen zorgen voor échte Latin Time; met Indra van Hal op viool en zang en haar muzikanten op gitaar en percussie wordt dit een heerlijk zomers hoogtepunt.

De Exotische Markt is op zondag 9 juli van 12 tot 18 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 8 juli kunt u zelf al exotisch in beweging komen. Van 14 tot 17 uur worden er 3 gratis workshops georganiseerd. Achtereenvolgens kunt u Mantra zingen met Linda en Ramona, percussie spelen op Afrikaanse trommels met Aboubacar en Ina en/of dansen in zomerse sferen met Raquel. U hoeft zich niet op te geven; wilt u meedoen of alleen komen luisteren en/of kijken: U bent van harte welkom!

De Exotische Markt wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

Sample title